دریافت پاسپورت (گذرنامه)
سفر یکی از بهترین و جذاب ترین قسمت های زندگی می باشد. با گسترش و پیشرفت روز افزون شهر های داخلی و کشورهای خارجی سفر جز کار های اجتناب ناپذیر بسیاری از افراد می باشد و برای فرار از روزمرگی و خستگی می تواند یک گزینه ی عالی باشد. شما برای سفرهای خارجی ملزم به دریافت گذرنامه (پاسپورت) می باشید. گذرنامه شما برای احراز هویت شما در کشور مقصد استفاده می شود و شما در سفرهای خارجی باید آن را به ماموران ارائه دهید تا بتوانید داخل و خارج شوید. شما برای دریافت گذرنامه باید مدارکی را آماده نمایید که این مدارک را با هم بررسی می کنیم.
مدارک لازم جهت صدور و دریافت گذرنامه و پاسپورت
- تهیه فرم و شناسه گذرنامه: شما باید فرم و شناسه گذرنامه را از دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی (پلیس+10) (هزینه اخذ فرم و شناسه 1000 تومان میباشد)
- پرداخت فیش های بانکی: پرداخت مبالغ 50،000 ریال (پنج هزار تومان) و 1000،000 ریال (صد هزار تومان)، از طریق دستگاه کارتخوان (POS) مستقر در دفاتر خدمات الکترونیک و پلیس +10
توجه: مبالغ زیر را حتماً از طریق بانک واریز نموده و فیش آن را ارایه نمایید. واریز از طریق اینترنت یا عابربانک به هیچ عنوان مورد قبول نیست.
موارد و مدارک مشترک میان بانوان و آقایان برای اخذ گذرنامه
مدارکی که میبایست توسط کلیه متقاضیان ارائه گردد:
- اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی و یا تأئیدیه ثبت احوال برای کلیه متقاضیان.
- ارائه اصل آخرین گذرنامه و کپی ازصفحات 2 و 6 - افرادی که مقیم خارج می باشند باید کپی از کل صفحات گذرنامه ارائه نمایند.
- سه قطعه عکس 4*6 جدید و رنگی با زمینه سفید به طوری که:
· 6 ماه از تاریخ انداختن آن نگذشته باشد.
· آقایان بدون کلاه و عینک کراوات و زیور آلات به طوری که پیشانی و گوشها مشخص باشند.
· خانمها با حجاب کامل بدون آرایش و زیورآلات، با استفاده از روسری و یا مقنعه ساده به طوری که گردی صورت مشخص باشد. (برای دختران بالای 6 سال با حجاب کامل) - افراد بالای 15 سال میبایست شناسنامه عکسدار ارائه نمایند و افراد پائین 15 سال میبایست گواهی اشتغال به تحصیل یا دفترچه بیمه و یا گذرنامه عکسدار ارائه نمایند.
موارد و مدارک مربوط به بانوان برای اخذ پاسپورت
اجازه محضری برای بانوان متأهل از سوی همسر- فرزندان زیر 18 سال از سوی پدر و یا قیم قانونی.
توجه:بانوان مقیم خارج احتیاج به اجازه محضری همسر ندارند همچنین اقامت با گذرنامه ایرانی قابل قبول است.
توجه: بانوانی که همسر آنها فوت نموده میبایست گواهی فوت همسر و یا شناسنامه باطل شده همسر و بانوان مطلقه میبایست کپی صفحات 1 تا 3 طلاقنامه را ارائه نمایند.
موارد و مدارک مربوط به آقایان برای اخذ گذرنامه
- ارائه اصل و کپی کارت پایان خدمت یا معافیت و یا موافقت نامه سازمان وظیفه عمومی و یا کارت ضرورت و احتیاط.
تذکر: آقایان بالای 50 سال احتیاج به ارایه کارت پایان خدمت ندارند. - آقایان دانشجو و یا دانش آموز برای خروج از کشور میبایست نامه از محل تحصیل خود دریافت و به سازمان وظیفه عمومی تحویل نمایند و پاسخ نامهای را که متعاقباً به اداره گذرنامه تهرانپارس ارسال میگردد (نشانی در پایان همین صفحه) به دفاتر پلیس+10 ارائه نمایند.
- بازنشستگان نظامی که 5 سال تمام از بازنشستگی آنها نگذشته است ارائه نامه از حفا یگان مربوطه و کسانی که 5 سال از بازنشستگی آن ها میگذرد ارایه اصل و کپی کارت کانون بازنشستگان الزامی است.
هزینه دریافت پاسپورت و گذرنامه
وقتی مدارک شما کامل شد، شما باید هزنیه های مربوطه را نیز پرداخت نمایید. قسمتی از این هزینه های مربوط به نیروی انتظامی و بخشی هم مربوط به شهرداری و دفاتر پلیس +10 می باشد. یکی از نکاتی که باید در هنگام پرداخت ها بدانید این است که بخش های مربوط به شهرداری و نیروی انتظامی نباید از طریق اینترنت و عابر بانک پرداخت شود و حتما باید از داخل بانک فیش تهیه کنید و پرداخت خود را انجام دهید. همچنین می توانید از طریق کارتخوان موجود در دفاتر پلیس +10 این پرداخت را انجام دهید. هزینه های پرداختی به شرح زیر است:
- پرداخت مبلغ ٣٧٥٠٠ ریال به شماره حساب شهرداری
در شهرستانها میتوانید این شماره را از بانک یا دفتر پلیس+١٠ دریافت کنید.
شماره حساب ۳۱۱۱۰۰۰۰۴۸۰۰۶ برای تهران
- پرداخت مبلغ ۷۵۰۰۰۰ ریال به شماره حساب خزانهداری استان یا پرداخت از طریق دستگاه کارتخوان دفاتر پلیس +10
شماره حساب ٢١٧١١٥١٣٠١٠٠٧ برای تهران
در شهرستانها میتوانید این شماره را از بانک یا دفتر پلیس+١٠ دریافت کنید.
زمان دریافت گذرنامه و پاسپورت
پس از اینکه هزنیه ها را پرداخت کردید و مدارک خود را تحویل دادید، کار شما برای درخواست گذرنامه به پایان رسیده و باید روند اداری درخواست شما طی شود. حدود 6 تا 8 روز کاری زمان می برد تا گذرنامه خود را دریافت نمایید. همچنین یکی از نکاتی را که باید به خاطر بسپارید، رسیدی است که باید به پستچی در هنگام تحویل پاسپورت خود، ارائه دهید. این رسید را پس از پرداخت هزینه ها دریافت می کنید و نباید آن را گم کنید.
چند نکته مهم برای دریافت پاسپورت و گذرنامه
- برای متولدین خارج از کشور ارایه مدرک نحوه ورود الزامی است.
- عکس دختران بالای 5سال باید با حجاب کامل ارائه شود.
- افراد میانسال و بالای 50سال احتیاج به ارائه کارت پایان خدمت ندارند.
- افراد زیر 15سال باید گواهی اشتغال به تحصیل، دفترچه بیمه یا گذرنامه عکسدار ارائه دهند.
- بازنشستگان نظامی که 5سال تمام از بازنشستگی آنها نگذشته است ارائه نامه از حفاظت یگان مربوطه الزامی می باشد.
- بازنشستگان نظامی که 5سال از بازنشستگی آنها میگذرد باید اصل و کپی کارت کانون بازنشستگان را همراه داشته باشند.
- نظامیان شاغل باید نامه موافقت حفاظت یگان مربوطه را ابتدا به دبیرخانه اداره گذرنامه ارائه و پس از ثبت، به دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی ارائه دهند.
قوانین اخذ گذرنامه برای مشمولین خدمت سربازی
افردی که در حال خدمت سربازی هستند باید مراحل بیشتری را برای اخذ پاسپورت طی نمایند که آن هم برای موارد و شرایط خاص قابل صدور می باشد. مشمولین خدمت سربازی می تواند برای سفرهای علمی، زیارتی، سیاحتی، ورزشی، مطالعاتی، ماموریتی، از کشور خارج شوند که این روند شامل اقدامات طولانی می باشد. مشمولین سربازی باید یک مبلغ را به عنوان وثیقه به بانک ارائه دهند که میزان این مبلغ برای هر سفر متفاوت می باشد. مثلا این مبلغ برای سفرهای علمی 8 میلیون، برای سفرهای سیاحی 15 میلیون، سفرهای زیارتی 3 میلیون می باشد. یکی از نکات مهم این روند، مشمولین برای خروج از کشور نباید غیبت داشته باشند. همچنین دانشجویان که برای سفرهای مطالعاتی ملزم به دریافت گذرنامه هستند، در مقطع کارشناسی ارشد، شش ماه و در مقطع دکتری تا یک سال می توانند از کشور خارج باشند.
آدرس و نشانی ادارات گذرنامه در تهران بزرگ
اداره گذرنامه تهرانپارس: فلکه اول تهرانپارس - بلوار پروین - اداره گذرنامه تهرانپارس - طبقه دوم
اداره گذرنامه یافت آباد: چهارراه یافت آباد - بلوار معلم - اداره گذرنامه جنوب غرب
اداره گذرنامه شهرری : بزرگراه فدائیان اسلام - بلوار بسیج - جنب اداره گاز